Östersund winter rally 2013

Hade tänkt vara hemma och jobba undan lite men efter att ha sett väderrapporten där strålande sol och +1 , vilket ger trevliga bilder i solsken med lite iskristaller,så blev det lite resonemang med min arbetskollega, tillika fotokompis under artistnamnet ” FotoBanne” om vi ändå inte skulle ta o smita till Östersund en snabbis…..en 24 timmars. Ringde o kollade om det fanns några rum lediga i Östersund, jodå det fanns….men det är långt att åka….. äh va f..n vi sticker. Packa ner kameragrejorna och lämnade Uppsala 19.30 mot Östersund och anlände till hotellet vid 00.30.

Välförjänt pilsner inmundigades medan kartan kollades

Östersund blogg-1

Tidig frukost och ut till SS 6 men vädret var ju inte riktigt som utlovat….men men .

Vem träffar man i skogen om  inte  Upplands mesta rallyfanatiker, Micke o Nettan Åhman….. man blir ju ändå inte förvånad då jag tror de e på alla tävlingar….fattar inte hur de hinner o orkar. Nu framkom det att deras yngste son var co-driver åt Philip Haag så då kanske det ändå var förståeligt.

Ostersund wr 2013-11

Som vanligt kollade en Facebook och en packade upp bullpåsen….syns att de är medlemmar i Almunge MK medan ”FotoBanne” hämtade inspiration för sådär en 900 bilder, se även hans hemsida www.fotobanne.se

Därav är våra bilder ganska lika då vi oftast fota tillsammans………om ni undrar.

Så var det dags för lite lunch och vad finner man inte utanför värdshuset, jo Nisse o Kalles Amazon….de lever lite efter motto” det viktiga är inte att delta, det viktiga är att äta”  så det var ju föga förvånande….

bild

Åkte sedan vidare till SS8 där var det lite skitigare, på  gåendes på sträckan hittar vi detta, en  Ford på dess rätta ställe 🙂 antagligen övergiven av någon som deltog förra året, helt rätt.

DSC_0225

På SS 8 blev det en fördröjning då Mats Thorszelius körde ett hörbart motorras…igen och det blev ett avbrott medan han bogserades bort från sträckan. Trist då han ledde klassikerna när det hände, surt

Östersund blogg 2-1

Då sprack vår plan på en 24-timmars när det blev ett uppehåll på lite drygt en timme. Men var ändå hemma igen 21.00

Då är det bara att välja ut några bilder till galleriet……….och dem finner ni där nu