Om FotoBladet

Jag heter Mikael Lööv och bor strax utanför Uppsala

Började fota 2011 efter att tidigare varit helt ointresserad av foto.

Träffade Åke Lavén alias ”fotogubben” ´nästan dagligen på lunchen och blev lite intresserad. Han delade med sig av lite tips o lån av olika fotoprylar att testa och på den vägen är det….och nu är man fast ett tag.

Är motorsportintresserad med tidigare förflutet inom rallysporten i flera omgångar, både som förare och co-driver. Inledde karriären i en Opel Ascona A som såldes efter några år, återfall 5 år senare i en Ascona B som jag åkte mer än 30 tävlingar på ett år med. Senare blev det ett försök i en VW Golf II som jag ledsnade på redan inom ett år….spelade inge roll hur man servade, fick man sladd så ramlade det bort nåt i nästa kurva…..men lyckades  trots det vinna en VW-cup deltävling med den.

Skaffade naturligtvis återigen en Opel efter VW-snedsteget….. denna gång en Opel  Kadett  GSI ex works nämligen PAL 153. Med denna bil trivdes jag oerhört bra med totalsegrar bl.a i Rally Gotland.

Äger numare en Opel Calibra, Opel-ränderna går aldrig ur, denna är också ex-works nämligen nr 5 av 5 byggda som jag åker ytterst sporadiskt med ibland.

Har även under åren varit co-driver åt bl a Carina Hermansson, RM-seger 2003 och Tony ” Roten” Jansson med ett antal utlandsstarter i bl a Finland, Tjeckien, Ungern och Belgien och totalsegrar i bl.a. MSR 2008 och Vltava Historic rally i Tjeckien

Har även en mörk hemlighet, tävlar ibland med en Ford, som jag dock inte äger, men har utvecklat och kört under några år i klassiska rallycupen och som går under artistnamnet ”Harrisburg” då det var tämligen osannolik att jag skulle åka Ford, dessutom en Anglia, modell bärplockare från 1963.

Nu kräver dock jobbet så mycket tid att jag valt att ägna min fritid åt bl.a lära mig lite foto istället och låter hjälmen ligga på hyllan, då rätta inspirationen för att åka inte finns i nuläget.
Därav så är de flesta bilderna i mina gallerier från rally, då det är denna gren jag kan bäst, men kommer förhoppningsvis att utöka repertoaren vartefter.